Incepator.ro
  Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  CalendarCalendar  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
Intreaba instructorul
 Incepator - Forum : General : Intreaba instructorul
Message Icon Topic: Circulatia pe linia de tramvai(Topic Closed Topic Closed) Post Reply Post New Topic
Page  of 2 Next >>
Author Message
DRE@MER
Newbie
Newbie


Joined: 19/Iulie/2007
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 41
bullet Topic: Circulatia pe linia de tramvai
    Posted: 09/Februarie/2008 at 11:46
Am o mare nelamurire de care ma tot lovesc. CryVa rog mult sa-mi explicati si mie!Embarrassed

O sa fac referire la Art 103 si Art 107, alin 3 din Regulament. (le recititi voi)

Acum, intrebarea mea este: (pe drumul cu cel mult  2 benzi pe sens si cu a treia de linia tramvaiului, se poate folosi aceasta banda, cu conditia de a lasa libera calea tramvaiului la paropierea acestuia) ce inseamna cel mult 2 benzi pe sens?  de aici inteleg ca pe drumul cu 1 sau 2 benzi pe sens, pot folosi linia tramvaiului.
Insa, la Art 107, alin 3, se subintelege ca in intersesctii cu o singura banda pe sens ("spatiul dintre sina din dreapta si trotuar nu permite circulatia pe 2 sau mai multe randuri") toate vehiculele vor lasa liber traseul tramvaiului.

Dupa cat vad eu, cele 2 articole se contrazic.Confused

Deci va rog mult explicati-mi si mie cele 3 cazuri: Daca un drum are
a) 1 banda pe sens
b) 2 benzi pe sens 
c) 3 sau mai multe benzi pe sens

pot circula pe linia de tramvai?

SmileSmile Astept raspunsul vostru prompt! Si va multumesc!SmileSmileBig%20smileSi inca ceva, pentru toti barbatii la volan, fiti mai ingaduitori cu femeile si mai dati-l incolo de complex de superioritate! Astazi mi s-a intamplat ceva f urat, agresiunea verbala a unui barbat care dupa ce ca nu avea dreptate, mai avea tupeu sa si comenteze! Dar de, ce sa-i faci, se crede mai tare ca doar e barbat!
Acum, sincer m-am suparat destul de tare si simt nevoia sa impartasesc experienta asta  f nasoala.Angry Chiar va rog, instructorii si ceilalti baieti d p forum sa va dati cu parerea!
Eram in locul de parcare (sunt incepatoare) in fata blocului si incercam sa pornesc Dacia, al carui motor iarasi facea fitzesi se cam inecase. Intre timp, un domn intra pe aleea din fata blocului (care practic in afara de locurile de parcare d p margine, e drum pietonal) si stationeaza paralel cu mine , blocandu-mi astfel iesirea.
Ma dau jos si il intreb : Stati mult, ca as vrea sa ies.
La care el, f arogant : Da' ce nu ati invatat sa iesiti cu spatele? (cu pretentia ca parcase paralel k mine un pic mai in fata si cica imi lasase mie loc sa ies cu fundul) Ati luat carnetul pe relatii sexuale cu......
Bineinteles k m-am aprins ( am muncit si am invatat k lumea k sa iau carnetul si am dat chiar de 2 ori pana sa il iau, deci pana au considerat k merit) si i-am zis sa vorbeasca frumos.
Intr-un final, dupa ce si-a terminat remarca : Din cauza femeilor ca voi am dureri de cap in trafic.... a binevoit sa mute un pic masina.

Concluzia mea ar fi ca, intr-adevar, recunoastem k nu ne descurcam nemaipomenit la volan, caci pana la urma condusul nu sta natural vorbind in firea unei femei, nu suntem facute pentru asta, dar macar ne dam toata silinta sa invatam si pana la urma si voua va convine sa stiti k puteti bea la o petrecere cateva beri, k va conduce prietena la intoarcere.Wink

Nu am nimic personal impotriva barbatilor, doar a celor nesimtiti, ca cel din intamplarea de mai sus, care dupa ce ca fac o gramada de incalcari ale legislatiei rutiere (avand doar noroc k nu e prins), mai au tupeul sa faca si scandal cand stiu k sunt vinovati.

Multumesc celor care mi-au citit mica "dizertatie" si sper k data viitoare se vor gandi si ei sa fie mai dragutzi si sa nu ne ofenseze fara rost!

Nu uitati ca in ciuda superioritatii pe care o afisati, suntem egali in fata legii si a lui Dumnezeu! Wink
Smile
Smile
IP IP Logged
amrm
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 10/Februarie/2008
Location: IS
Online Status: Offline
Posts: 169
bullet Posted: 10/Februarie/2008 at 02:57
de obicei cand drumul are 2 benzi pe sens, pe prima, adica cea de langa trotuar se parcheaza, ca e Romania. Cand ai 2 benzi pe sens , de regula circuli pe prima daca e libera iar la depasire si in cazul in care pe prima au parcat nenorociti, depasesti pe linia de tramvai, revii pe banda 2 iar cand e posibil, pe banda 1. Sper ca ti-am fost de folos :)
IP IP Logged
exercitii
Instructor
Instructor


Joined: 02/Ianuarie/2007
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 748
bullet Posted: 10/Februarie/2008 at 04:20

Linia de tramvai poate fi admisă ca bandă de circulație, în caz de nevoie, în afară de:

1.                   zona de preselecție,

2.                   intersecție,

3.                   stația de tramvai cu refugiu,

4.                   drumurile care în dreapta șinei au marcaj cu linie continuă,

5.                   depășirea unei coloane de vehicule.

Se poate sublinia că circulând pe un drum principal, trebuie să avem în vedere că nu este regulamentar să mergem pe linia de tramvai, nici măcar la nevoie, în locurile unde drumul intersectează străzi lăturalnice fără prioritate, față de care am putea fi tentați să credem, în mod greșit, că Regulamentul exclude obligațiile de poziționare la intersecții.

Iată ce am publicat într-o carte despre exerciții (și examen):

După asigurare și semnalizare (vezi pagina 120),  se pornește de pe loc, iar în mers, pentru a poziționa corect autoturismul, se conduce totdeauna cât mai pe dreapta drumului, dacă acest spațiu nu este o bandă destinată numai autovehiculelor transportului în comun. Până la bordură nu se lasă loc altor vehicule, decât locul celor devansate, fiindcă merg cu viteză mai mică decât autoturismul școală (biciclete, tractoare), ori locul vehiculelor staționate lângă bordură. Mergând în apropierea bordurii se câștiga abilitatea conducerii într-un spațiu limitat. Pe drumul cu linii de tramvai la mijloc, dacă este loc în dreapta liniei de tramvai, se evită folosirea liniei ca pe o bandă de circulație. Dacă sunt două benzi pe sens, plus linia tramvaiului la mijloc, nu se alege folosirea spațiului liniei de tramvai; doar pe drumul cu o bandă se poate merge ocazional, pe linie. Eu folosesc poziționarea cât posibil pe dreapta, fiindcă am constatat că mă scutește de neplăceri.

În zona de preselecție, adică 50 m până la intersecție, se respectă poziționarea cerută de Regulament, potrivită acelui loc și direcției urmărite. Pe drumurile marcate (pagina 100) se respectă marcajele și se preferă banda 1, dacă nu se devansează alte vehicule sau dacă nu revin alte obligații, potrivit marcajelor pe acel segment de drum. În zona de preselecție, în intersecție și în stația de tramvai cu refugiu, nu se folosește spațiul liniei de tramvai.

Pe drumurile fără marcaje se va circula cât mai pe dreapta dar,

·        nu se conduce pe spațiile unde, motivat nu conduce nimeni. De exemplu: nu se folosește demonstrativ locul de lângă bordură dacă acolo sunt denivelări ale pavajului, guri de canal rău întreținute etc;

·        ....

 

În ceea ce privește contactele cu alți participanți la trafic, pot să vă spun urmă- toarele. În cazul că cineva are mașina poziționată astfel încât mă încurcă, și ar putea imediat să afle, claxonez foarte scurt, adică lovesc o clipă butonul claxonului. Acest mod de avertizare este cât se poate de cuminte, și nu supără. Dacă nu am un rezultat, atunci încerc altfel. Ies de la volan și mă îndrept spre conducătorul în cauză. „– Bună ziua (ori sarut-mâna, - numai pentru bărbați către femei... )! Vă rog să mă iertați că îndrăznesc (sau: - am o rugăminte). Vreau să trec pe aici. Se poate să mă ajutați, mergând dv. ... așa și pe dincolo...?” Să nu credeți că astfel nu veți reuși vreodată. Toată lumea, chiar și cei mai înrăiți, așteaptă respect, primesc cu respect vorbele frumoase și vor răspunde cum se cade. În altă situație, dacă intrați pe o stradă unde nu a mai rămas loc decât pentru deplasarea unui vehicul, și din față vine altă mașină, opriți, asigurți-vă în urmă, și faceți loc. Altă soluție nu există, și veți fi mulțumită că ați procedat corect. Cu cei care vorbesc murdar nu trebuie să discutați în nici o împrejurare. Vor fi și ei mulțumiți, că nu le puteți face față. Ceea ce este adevărat ...  Altceva: De multe ori pietonii greșesc. Lumea este diversă. Să nu vă preocupe greșelile lor și să nu formulați reproșuri nici în gând. Nu aveți voie să vă deconcentrați de la problemele parcursului iar conducătorul este obligat să respecte pe ceilalți participanți la trafic.

Privitor la afirmațile dv. despre femeile la volan, cred că atât bărbații, cât și femeile pot avea insuccese în cultivarea unor talente. Își spune cuvântul, seriozitatea preocupărilor pe care le-au avut în fragedă tinerețe, și mai târziu. Fiind instructor, m-au dezamăgit multe persoane, peste 35 de ani, indiferent de sex. Dar multe fete tinere au fost admise la examen mai ales fiindcă ele iau în serios conducerea și nu urmăresc, după 30 de ore de exerciții, să pară ceea ce nu pot fi încă, adică nu fac greșeala băieților. Mai rar se găsesc fete care greșesc și se dau mari șoferițe.Edited by exercitii - 10/Februarie/2008 at 18:28
Ing. Ilie Ciolac
exercitii.ciolac.com: Informatii despre cărțile "Exercițiile conducerii autoturismului" și "Ex. conducerii și mecanica autoturismului "
IP IP Logged
amrm
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 10/Februarie/2008
Location: IS
Online Status: Offline
Posts: 169
bullet Posted: 12/Februarie/2008 at 04:14

Gasesc undeva pe net cartea sau doar la librarie ? Confused

IP IP Logged
exercitii
Instructor
Instructor


Joined: 02/Ianuarie/2007
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 748
bullet Posted: 12/Februarie/2008 at 19:19

Cartea se procură ușor, comandând-o la editură. A fost pe net, într-o primă fază, acum depășită. S-ar putea scormoni după ea, fiindcă am avut 2640 de accesări, dar cred că este indicat să o comanzi contra unei sume mici. Are numai 175 de pagini.

Ing. Ilie Ciolac
exercitii.ciolac.com: Informatii despre cărțile "Exercițiile conducerii autoturismului" și "Ex. conducerii și mecanica autoturismului "
IP IP Logged
DRE@MER
Newbie
Newbie


Joined: 19/Iulie/2007
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 41
bullet Posted: 14/Februarie/2008 at 04:04
Multumesc mult pentru indicatii si sfaturi! Smile
Insa, pentru a-mi face eu exact o imagine clara, spuneti-mi va rog, conform Regulamentului cum se procedeaza in urmatoarele situatii: 
Daca un drum are
a) 1 banda pe sens
b) 2 benzi pe sens 
c) 3 sau mai multe benzi pe sens

pot circula pe linia de tramvai?IP IP Logged
exercitii
Instructor
Instructor


Joined: 02/Ianuarie/2007
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 748
bullet Posted: 14/Februarie/2008 at 04:35
Am răspuns astfel:
Linia de tramvai poate fi admisă ca bandă de circulație, în caz de nevoie, în afară de:
1.      zona de preselecție,
2.      intersecție,
3.      stația de tramvai cu refugiu,
4.      drumurile care în dreapta șinei au marcaj cu linie continuă,
5.      depășirea unei coloane de vehicule.
Se poate sublinia că circulând pe un drum principal, trebuie să avem în vedere că nu este regulamentar să mergem pe linia de tramvai, nici măcar la nevoie, în locurile unde drumul intersectează străzi lăturalnice fără prioritate, față de care am putea fi tentați să credem, în mod greșit, că Regulamentul exclude obligațiile de poziționare la intersecții.

Deci se poate circula pe linia de tramvai ca pe oricare bandă de circulație, în caz de nevoie. Nu contează câte benzi sunt pe acel drum. Se vor respecta cele cinci restricții, precum și cele adăogate în paragraful care le urmează.
Ing. Ilie Ciolac
exercitii.ciolac.com: Informatii despre cărțile "Exercițiile conducerii autoturismului" și "Ex. conducerii și mecanica autoturismului "
IP IP Logged
victor2007
Instructor
Instructor
Avatar

Joined: 23/Mai/2007
Location: BV
Online Status: Offline
Posts: 1651
bullet Posted: 16/Februarie/2008 at 05:48
In lege scrie ca daca sunt cel mult 2 benzi (asta inseamna 1 sau 2 ) si linia de tramvai pot circula pe linie cu obligatia de a lasa libera linia cand vine tramvaiul. Daca sunt 3 benzi si linia de tramvai atunci nu am voie sa circul pe linie.
IP IP Logged
INSTR.BUCURESTI
Instructor
Instructor
Avatar

Joined: 25/Octombrie/2007
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 462
bullet Posted: 24/Februarie/2008 at 16:35
Poti sa circuli si pe linia lui 41 intre Drumul Taberei si Crangasi ...mai ales dimineata cand treficul este mai mult blocat iar linia lui 41 este libera... totul depinde de maiestria ta si de cat esti tu de grabit...Thumbs%20Up 
IP IP Logged
leea
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 27/Aprilie/2008
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 73
bullet Posted: 01/Mai/2008 at 05:18
Originally posted by exercitii

Cartea se procură ușor, comandând-o la editură. A fost pe net, într-o primă fază, acum depășită. S-ar putea scormoni după ea, fiindcă am avut 2640 de accesări, dar cred că este indicat să o comanzi contra unei sume mici. Are numai 175 de pagini.

 
Care sunt costurile totale daca o comand prin posta la o adresa din Bucuresti?
IP IP Logged
Page  of 2 Next >>
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 
Incepator.ro