Incepator.ro
  Active TopicsActive Topics  Display List of Forum MembersMemberlist  CalendarCalendar  Search The ForumSearch  HelpHelp
  RegisterRegister  LoginLogin
Teoria
 Incepator - Forum : General : Teoria
Message Icon Topic: Comportament regulamentar in intersectii Post Reply Post New Topic
Author Message
coppas
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15/Noiembrie/2013
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 1
Quote coppas Replybullet Topic: Comportament regulamentar in intersectii
    Posted: 17/Noiembrie/2013 at 11:22
Salut,
Am sa trec direct la subiect:

Indicatoarele de reglementare a prioritatii sunt valabile doar pentru cei care se pregatesc sa intre in intersectie nu? Chiar daca eu vin de pe drum fara prioritate , daca sunt intrat in intersectie cand cel care vine de pe drum prioritar ajunge la marginea intersectiei atunci el trebuie sa imi acorde mie prioritate , fiindca cei deja in intesectie au deja prioritate fata de cei de la marginea intersectiei. Cand se poate spune ca suntem intrati in intersectie?
Daca eu vin de pe drum cu CT cam la ce distanta de intersectie ( in lungime sau timp) trebuie sa fie cei de pe DPe( drumuri prioritare)? Daca cei de pe DPe sunt cam  la 3 secunde de marginile intersectie, eu pornesc, intru in intersectie dar, fiind mai incet la demaraj, cei de pe DPe ajung la intrarea in intersectie dar sunt obligati sa incetineasca (ca deh, sa nu loveasca "melcu"), se numeste ca nu am acordat prioritate?....
PS Va intreb fiindca am inteles ca la examinator treaba este FOARTE SUBIECTIVA.

Cand se vireaza la stanga prin stanga centrului imaginar?

Din ce am inteles citind art. 110 din regulamentul de circulate, daca am banda speciala de stanga ( adica daca am sageata-stanga pe banda) trec prin stanga centrului imaginar obligatoriu ( exceptand situatii in care avem insula ssau alte chestii)=> Semaforul meu se face verde dar eu ma pun in miscare si intru in intersectie  abia cand pot face stanga, fiindca din sens opus unele masini merg drept inainte.Asa am inteles ca se face manevra, corect?
 Dar astfel exista riscul sa nu  mai apuc sa fac viraj stanga daca  din sens opus e foarte aglomerat, fiidca voi pierde semaforul, nu? ( nu stiu cum sa procedez inca la examen)

Altfel daca benzile nu sunt marcate cum sunt la intersectiile mici nedirijate, vin prin dreapta centrului imaginar?... iar  la intersectia dintre BD Basarabia si Chisinau, daca vii dinspre Sos. Pantelimon si vrei sa faci stanga pe Basarabia te duci prin dreapta centrului imaginar ( da, stiu, asta nu e o intersectie nedirijata tot legat de centrul imaginar este ) ?

Unde este specificat faptul ca eu sunt obligat sa ma uit si la semnele celelalte din intersectie? ex : cedeaza trecerea pe drumul din dreapta . Daca vreodata trec pe un drum nesemnalizat ca fiind prioritar ( intr-o intersectie +) dar vad indicator de cedeaza la cel din dreapta  si trec, facand accident cu cel care vine din dreapta mea  este culpa comuna?

PS: titlul topicului este: "Cateva intrebari despre comportamentul  regulamentar in intersectii" rog pe admini sa modifice


Edited by coppas - 18/Noiembrie/2013 at 09:08
IP IP Logged
Marius
Admin Group
Admin Group


Joined: 01/Octombrie/2003
Location: CT
Online Status: Offline
Posts: 2264
Quote Marius Replybullet Posted: 17/Noiembrie/2013 at 14:52
Offtopic: datorita limitei de carecatere din titlu, am modificat titlul initial, cu speranta ca am pastrat insa semnificatia lui...
Nu fugi mai tare decat ingerul tau pazitor poate zbura!
IP IP Logged
exercitii
Instructor
Instructor


Joined: 02/Ianuarie/2007
Location: B
Online Status: Offline
Posts: 748
Quote exercitii Replybullet Posted: 18/Noiembrie/2013 at 11:30
Dacă veniți, de pe un drum fără prioritate spre o intersecție, veți înainta foarte încet, pentru a observa bine și a fi sigur că trecând prin intersecție nu veți deranja în nici un fel mersul vehiculelor cu prioritate. În caz că nu aveți vizibilitate veți înainta centimetru cu centimetru în intersecție, până sunteți sigur că nu stingheriți mersul nimănui. Dacă vedeți că se apropie, pe traseul cu prioritate, un vehicul, fie chiar o bicicletă sau o căruță, veți opri imediat și veți acorda prioritate.
Am văzut că folosiți termenul „culpă comun㔠dar, trebuie să vă spun că acest termen, ori altul cu acest sens, nu este folosit în Regulament, pentru că învinuirile s-au stabilit legal astfel ca să nu poată intra în conflict. Când treceți prin intersecție venind de pe un drum fără prioritate și vă tamponează un vehicul care urmează traseul cu prioritate nu veți avea motive să învinovățiți pe celălalt. Nici măcar că acela ar fi depășit viteza legală. Nu dispuneți de mijloace doveditoare.
Dacă virați la stânga în intersecție nu trebuie să ocoliți centrul imaginar al intersecției dar, dacă nu este un semafor special pentu viraj stânga, chiar când este bandă specială pentru viraj stânga, înseamnă că, la lumina verde, virajul vehiculelor va fi împiedecat de fluxul vehiculelor din sens contrar. De aceea veți porni pe direcția înainte și veți opri undeva după centrul imaginar, pentru a lăsa spațiu pentru mai multe vehicule să intre în intersecție și să vireze la stânga când se schimbă luminile semafoarelor. Este un mod de a muta momentan banda specială pentru viraj stânga (sau vehiculele ce virează), din zona de preselecție, pe suprafața intersecției.
Ing. Ilie Ciolac
exercitii.ciolac.com: Informatii despre cărțile "Exercițiile conducerii autoturismului" și "Ex. conducerii și mecanica autoturismului "
IP IP Logged
AdeBV
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 04/Noiembrie/2013
Location: BV
Online Status: Offline
Posts: 43
Quote AdeBV Replybullet Posted: 19/Noiembrie/2013 at 14:14
Explicati foarte bine. Multumim!
IP IP Logged
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum

 
Incepator.ro